Vitaminok
A-vitamin
A vitamin
(Retinol, Axeroftol ,Retinolacetát)
Már ókorban már az egyiptomiak és a görögök is felismerték, hogy egyes táplálékok elfogyasztásának gyógyító hatása van az...
—————
B1, B2, B6, B12,- vitaminok
B1-vitamin (tiamin)
A szénhidrátok és alkohol lebontásához nélkülözhetetlen. Bőségesen tartalmazza a máj, a barna kenyér, a gabonafélék, a hüvelyesek és az élesztő.
Javasolt napi...
—————
C-vitamin
Tulajdonságok
A C-vitamin hatásának jelentős része azon a tulajdonságán nyugszik, hogyredukálószerként működik. Ezáltal az aszkorbinsav reakcióba lép a károsító elemekkel,...
—————
D-vitamin
A D-vitamin a szervezet saját védekezőrendszerét nemcsak a tipikus fertőző betegségek ellen erősíti, mint a megfázások, influenza vagy tüdőgyulladás, hanem...
—————
E-vitamin
napraforgóolaj, tökmagolaj, a mogyoró, a mandula, a dió, a gabonacsírák, az állati eredetű ételek közül a máj, a tojás és a hús tartalmaz E-vitamint.
Általában a...
—————
H-vitamin.
H vitamin
A B-vitamin csoport tagja, és más B-vitaminokhoz hasonlóan az élelmiszerekben található fehérjék, szénhidrátok és zsírok lebontásában játszik szerepet, amelyekből...
—————
K-vitamin
K vitamin
A K-vitamin zsírban oldódó vitamin, gyakran használt másik neve a phillokinon, amely egyben előfordulására is utal (philum = levél). A D-vitaminhoz hasonlóan két...
—————
P-vitamin.
P vitamin
(Rutin)
A rutin a bioflavonoidok közé tartozó sárga festékanyag. A P-vitamin segíti a C- vitamin felszívódását és megvédi az oxidációtól. Erősíti a...
—————
Q10
A Q10 egy olyan enzim, ami alapvető a sejt energiatermelésének folyamatában, egyfajta létfontosságú katalizátor, ami egyes biokémiai folyamatokat felgyorsít vagy...
—————
Tételek: 1 - 9 ból 9