Fűszerek

Ánizs

Ánizs
ÁNIZS     Hasznos tudnivalók: Ki gondolta volna? A Kolosszeumban ánizsos sütiket fogyasztottak snack gyanánt. A rómaiak mindig tudták, mi a...

—————

Babér

Babér
A felül fényes, alul matt, bőrszerű, lándzsa alakú levelek jellemző fűszeres szagúak és kesernyés ízűek. Illóolajat, csersavat és keserűanyagot...

—————

Bazsalikom

Bazsalikom
Termesztése és felhasználása a meleg éghajlatú országokban több évezredre vezethető vissza. Falusi házakban régen a legyek távol tartására szinte...

—————

Borókabogyó

Borókabogyó
Tudtad ezeket a borókabogyóról? Forrás: Mannárium Team   Remek fűszer :Szárított formában használjuk, különösen húsételekhez...

—————

Borsikafű, Csombord

Borsikafű, Csombord
Már az ókorban az istenek eledelének tartották igen erős illata miatt. A bors elterjedése előtt az ételek fűszerezésére, csípőssé tételére...

—————

Fokhagyma

Fokhagyma
A konyhai alapanyagok tekintetében a fokhagyma a zöldségek közé tartozik, de erős ízesítő hatása miatt a fűszerek közé is sorolható. A magyar...

—————

Kapor

Kapor
Az egyik legjellegzetesebb ízű és illatú zöldfűszerünk a kapor. Eredetileg a Földközi-tenger vidékén termett, ahol még a mai napig is előfordul...

—————