1 csapot evőkanál liszt 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál liszt 2 dkg
1 csapott evőkanál cukor 1,5 dkg
1 púpos evőkanál cukor 2 dkg
1 csapott evőkanál só 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál só 2 dkg
1 kávéskanál só 1 dkg
1 késhegynyi só 0,5 dkg
1 csapott evőkanál zsemlemorzsa 1,2 dkg
1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa 1,8 dkg
1 csapott evőkanál búzadara 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál búzadara 2 dkg
1 csapott evőkanál zsír vagy vaj 2-3 dkg
1 csapott evőkanál olaj 2 dkg
1 diónyi zsír vagy vaj 2 dkg
1 tojásnyi zsír vagy vaj 5-6 dkg
10-12 közepnagyságú burgonya 1 kg
8-10 középnagyságú alma 1 kg
1 nagyobb fej káposzta vagy kelkáposzta 1 kg
Mennyit főzzünk 1 főre?
- leves 3 dl
- mártás 1 dl
- főzelék 2,5 dl
- csont nélküli hús 15 dkg
- csontos hús 25 dkg
- apró hús 15 dkg
- kész hússzeletek 2 szelet
- hal 20-25 dkg
- rántotta 3 tojás
- köretnek zöldség- és főzelékféléből 15-20 dkg
- köretnek rizsből, tarhonyából 10 dkg
- köretnek burgonyából 15 dkg
- főtt tésztának kész száraztésztából személyenként 12-14 dkg
- főzelékeknek hüvelyesekből 10 dkg
- főzelékeknek zöldségekből 25 dkg
- levesbe rizs 1,5 dkg
- levesbe levestészta 1 dkg