Fortélyok a konyhában

Fokhagyma tippek

Fokhagyma tippek
Mire vigyázzunk a fokhagyma sütésénél? A fokhagymát csak nagyon rövid ideig süssük zsiradékban, mert hamar keserű ízt kaphat.   Hogyan tároljuk a fokhagymát? Nem szárad meg és...

—————

Fortélyok a túrótorta készítéséhez.

Fortélyok a túrótorta készítéséhez.
  Nyugodtan férjhez mehet, aki szép túrótortát tud sütni. Biztos, hogy megbecsülik majd. Talán nincs is több olyan sütemény, amelynek ennyi lelkes híve lenne, mint a túrótortának. Pedig nem is...

—————

Friss citrom

Friss citrom
Hogy mindig legyen otthon friss citrom, ezért egyszerre többet megveszek és feldarabolom először negyedre, majd ezeket kettévágva 8 db-ot kapok egy citromból. Az összeset egy nylon tasakba teszem,...

—————

Ha mézet kell kimérned kanállal, előbb olajozd be a kanalat. Garantáltan lecsusszan róla a méz!

Ha mézet kell kimérned kanállal, előbb olajozd be a kanalat. Garantáltan lecsusszan róla a méz!
  ·  Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk,  nem "köpköd" sütés közben.   ·  Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól...

—————

Hogyan lehet gyorsan pizzát sütni?

Hogyan lehet gyorsan pizzát sütni?
  Hogyan lehet gyorsan egyszerűen pizzát sütni?  

—————

Így dobáld a kaját a perpenyőben

Így dobáld a kaját a perpenyőben
A videóban látható/hallható úriember szemlélteti a módszert, melynek lényege, hogy nem felfelé kell dobni a serpenyő taralmát, hanem egy előre mozdulatot kell tenni, majd visszarántani a kezünket....

—————

Jó tanácsok...

Jó tanácsok...
- A felvágott zöldséget ne áztassa vízben, mert a sérült sejtekből kioldódik a vitamin. Inkább egészben mossa meg, és csak utána szeletelje fel. -Panírozáskor, ha fogytán a tojás, de már nem érdemes...

—————

Libamájat nem csak a mélyhűtőben lefagyasztva lehet tárolni

Libamájat nem csak a mélyhűtőben lefagyasztva lehet tárolni
A libamájat kis hazánkban a háztartások 99.9 százalékában ugyanazon a módon készítik el: kacsa vagy libahájban és rendszerint egészben kisütve. Bármennyire meglepő, léteznek egyéb elkészítési...

—————

Nem jól pucoltuk eddig a krumplit!

Nem jól pucoltuk eddig a krumplit!
Újabb hatékony és zseniális módszer, ami megkönnyíti az életedet! Egy kanállal rakjuk ki a forró krumplit a lábosból, és tegyük bele egy jeges vízzel teli edénybe. Hűtsük 5 másodpercig, majd...

—————

Omlós tészta (linzer) hogy jó legyen!

  A linzer (omlós) tészta lényege, hogy nem szabad túlgyúrni, mert a vaj nagyon felmelegszik a kezünk között és nyúlós lesz tőle a tészta. Ha biztosra akarsz menni először is mindent hűts le: a...

—————

Piskóta trükkök

Piskóta trükkök
Piskótaszeletelés A piskótát pamutcérna segítségével vághatjuk ketté vízszintesen. Óvatosan tekerjük a piskóta köré a cérnát, majd keresztezzük a végeit, húzzuk meg erősen a cérna végeit, hogy...

—————

Pudingok, mártások és főzelékek bőrösödése ellen.

Pudingok, mártások és főzelékek bőrösödése ellen.
...hogy a mártás és a puding ne bőrösödjön? *Rögtön főzés után olvasztott vajat vagy tejfölt tegyünk rá, keverjük meg gyengéden; a föl és a hab eltűnik a tetejéről. *Porcukrot szórunk az étel...

—————

Tojás szétválasztása új módszerrel, egyszerűen.

Tojás szétválasztása új módszerrel, egyszerűen.
Hogyan válasszuk szét a tojásfehérjét a sárgájától?

—————

—————