Fortélyok a konyhában
Fokhagyma tippek
Mire vigyázzunk a fokhagyma sütésénél?
A fokhagymát csak nagyon rövid ideig süssük zsiradékban, mert hamar keserű ízt kaphat.
Hogyan tároljuk a fokhagymát?
Nem szárad meg és...
—————
Fortélyok a túrótorta készítéséhez.
Nyugodtan férjhez mehet, aki szép túrótortát tud sütni. Biztos, hogy megbecsülik majd. Talán nincs is több olyan sütemény, amelynek ennyi lelkes híve lenne, mint a túrótortának. Pedig nem is...
—————
Friss citrom
Hogy mindig legyen otthon friss citrom, ezért egyszerre többet megveszek és feldarabolom először negyedre, majd ezeket kettévágva 8 db-ot kapok egy citromból. Az összeset egy nylon tasakba teszem,...
—————
Ha mézet kell kimérned kanállal, előbb olajozd be a kanalat. Garantáltan lecsusszan róla a méz!
· Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem "köpköd" sütés közben.
· Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól...
—————
—————
Így dobáld a kaját a perpenyőben
A videóban látható/hallható úriember szemlélteti a módszert, melynek lényege, hogy nem felfelé kell dobni a serpenyő taralmát, hanem egy előre mozdulatot kell tenni, majd visszarántani a kezünket....
—————
Jó tanácsok...
- A felvágott zöldséget ne áztassa vízben, mert a sérült sejtekből kioldódik a vitamin. Inkább egészben mossa meg, és csak utána szeletelje fel.
-Panírozáskor, ha fogytán a tojás, de már nem érdemes...
—————
Libamájat nem csak a mélyhűtőben lefagyasztva lehet tárolni
A libamájat kis hazánkban a háztartások 99.9 százalékában ugyanazon a módon készítik el: kacsa vagy libahájban és rendszerint egészben kisütve. Bármennyire meglepő, léteznek egyéb elkészítési...
—————
Nem jól pucoltuk eddig a krumplit!
Újabb hatékony és zseniális módszer, ami megkönnyíti az életedet! Egy kanállal rakjuk ki a forró krumplit a lábosból, és tegyük bele egy jeges vízzel teli edénybe. Hűtsük 5 másodpercig, majd...
—————
Omlós tészta (linzer) hogy jó legyen!
A linzer (omlós) tészta lényege, hogy nem szabad túlgyúrni, mert a vaj nagyon felmelegszik a kezünk között és nyúlós lesz tőle a tészta. Ha biztosra akarsz menni először is mindent hűts le: a...
—————
Piskóta trükkök
Piskótaszeletelés
A piskótát pamutcérna segítségével vághatjuk ketté vízszintesen. Óvatosan tekerjük a piskóta köré a cérnát, majd keresztezzük a végeit, húzzuk meg erősen a cérna végeit, hogy...
—————
Pudingok, mártások és főzelékek bőrösödése ellen.
...hogy a mártás és a puding ne bőrösödjön?
*Rögtön főzés után olvasztott vajat vagy tejfölt tegyünk rá, keverjük meg gyengéden; a föl és a hab eltűnik a tetejéről.
*Porcukrot szórunk az étel...
—————
—————
—————