A konyha

Vannak fiatalok, akik készen kapnak lakást, felszerelt modern konyhát szülőktől, nagyszülőktől. Ők a szerencsésebbek, csak birtokba kell venni az álomkonyhát és várni a vendégeket.

A fiatalok másik részének saját magának kell megvásárolni és berendezni az új lakást. Ők annyiban szerencsésebbek az előbbieknél, hogy saját maguk alakíthatják, szépíthetik kis otthonukat. Ez az oldal nekik szól. 

 

A tökéletes konyha titka:

A konyha az egyik legalkalmasabb hely az élet örömeinek élvezetére. Fontos, hogy a háziasszony és a család is jól érezze itt magát. Egy-egy új berendezési tárggyal nemcsak szebbé, hanem praktikusabbá is varázsolhatjuk a helyiséget.

Először is vegyük szemügyre a konyhánkat, és vizsgáljuk meg, mit érdemes megváltoztatnunk rajta. Mivel ez minden otthon központi része, életbevágóan fontos, hogy mindig, még a legnagyobb munka közepette is rendezett legyen. Hiába tágas, világos, ha felfordulás uralkodik és összevisszaság. Ha mindenféle felesleges kacattal, lim-lommal teli, érdemes véget vetni a zsúfoltságnak. A már megunt, de még használható holmikat ajándékozzuk el.

Ha ablakos a konyhánk, száraz virágok helyett tegyünk élőt az ablakpárkányra, az asztalra pedig gyümölcsöt vagy cserepes növényt. Vigyázzunk, hogy a nyitásnál semmi se torlaszolja el a konyhaajtót. Ne tegyünk elébe szemetesvödröt, söprűt, partvist.

Ha kis méretű, de szellőztethető a konyhánk, nagyobbítsuk meg tükörrel. A hűtőszekrényre tett fotók – gyerekeinkről, szeretteinkről – meghitt hangulatot árasztanak. A konyhai harmónia megteremtésében kulcsfontosságú a tűzhely elhelyezése. Ideális, ha a háziasszony főzés közben nem fordít hátat a konyhaajtónak, de lehetőleg ne legyen az ablak alatt sem.

Ha fabútorokkal berendezett a konyhánk, csempésszünk némi fémet bele. A színes függönyök, törlőkendők, faldekorációk ugyancsak feldobják a háziasszony és a család hangulatát. Vigyázzunk azonban a színek harmóniájára. A túl sok csiricsáré dísz nyugtalanító, rendetlenséget sugárzó. Fontos a praktikus berendezés, hogy mindennek megfelelő helye legyen, és könnyen hozzáférhetővé tegyük a szekrény mélyén meghúzódó eszközöket, edényeket is.

Forrás: nana.hu