Almás sütemények

Almás kenyér

  Tészta:  30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 25 dkg méz, 1 evőkanál olaj, 2 kávéskanál fahéj, 1 rumaroma. Kell még a tésztába: 0,5 kg reszelt alma, 10 dkg vágott dió, 5 dkg mazsola. Elkészítés:  A tésztához valókat (liszt, sütőpor, méz, olaj, fahéj, rumaroma)...

—————

Almás krémes

  A tésztához: 1,5 kg alma, 8 tojás, 18 dkg porcukor, 3 evőkanál víz, 20 deka liszt, 1 /2 csomag sütőpor, 1 evőkanál kakaó A krémhez: 1 /2 1 tej, 2 csomag vaníliás pudingpor, 25 dkg vaj, 18 deka porcukor, 1 tortabevonó Alufóliával kibélelt tepsibe 1,5 kg almát szorosan egymás mellé...

—————

Almás sütemény

  Hozzávalók: 20 dkg cukor, 2 tojás, 20 dkg reszelt alma, késhegynyi fahéj, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor. Elkészítés: 20 dkg cukrot kikeverünk 2 db egész tojással. Ez után 20 dkg reszelt almát, késhegynyi fahéjat, 25 dkg lisztet, 1 csomag sütőport adunk hozzá. Kizsírozott kisebb...

—————

Almás szelet

  Hozzávalók: 1 evőkanál zsír, 2 egész tojás, 40 dkg cukor, 40 dkg reszelt alma, 10 dkg darált dió, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 40 dkg liszt. Elkészítés: A zsírt a tojásokkal és a cukorral habosra keverjük. Ezután hozzákeverjük az almát, a diót, a vaníliás cukrot...

—————

Almás túrós sütemény

  Hozzávalók: Az omlós tésztához: 25 dkg liszt, 10 dkg cukor, csipet só, 12 dkg hideg vaj. A töltelékhez: 50 dkg félzsíros tehéntúró, 1 csomag vaníliás pudingpor, 10 dkg cukor, 3 tojás, 2 dl tejszín, 5 dkg mazsola, 50 dkg savanykás alma. Elkészítés: A lisztet a cukorral, a...

—————

Almás vagy meggyes lepény

  Hozzávalók: 40 dkg liszt, 15 dkg vaj és zsír felesen, 4 tojás sárgája, pici só, tejföl vagy tej, 2 dkg élesztő, fahéj, 20 dkg cukor. Elkészítés: A meggyúrt tésztát kinyújtjuk és meghintjük zsemlemorzsával. A cukorral összekevert almát kinyomkodva a tésztára tesszük, majd fahéjjal...

—————

Almás-banános lepény

  Hozzávalók: 1 csomag vaníliás cukor, 1 "kistálnyi" liszt, 1-2 egész tojás, 1 evőkanál kristálycukor, 1 reszelt alma, 1 banán felkarikázva, kb. 2 dl tej, egy csepp olaj a sütéshez Elkészítés: Palacsintasütőben sütjük kis ideig mind a két felét (a tésztát merőkanállal mérjük ki).

—————

Almás-habos

  Hozzávalók: Tészta: 37 dkg liszt, 16 dkg margarin, 4 tojássárgája, 1 dkg élesztő, késhegynyi sütőpor, csipetnyi só, 1 púpozott evőkanál porcukor, 1-2 evőkanál tejföl. Töltelék: 1,5 kg alma. Hab: 4 tojásfehérje, 20 dkg porcukor. Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,...

—————

Almás-vaníliás szelet

  Hozzávalók: 1 kg alma, 40 dkg kristálycukor, 3 csomag vaníliás pudingpor, 40 dkg négyzet alakú háztartási keksz, 12,5 dkg margarin, 20 dkg étcsokoládé, 3 dl hideg víz. Elkészítés: A meghámozott és magházától megtisztított almát feldaraboljuk, majd a cukorral sűrűre főzzük. A...

—————

Ausztrál almás piskóta

  Hozzávalók: 3 egész tojás, 30 dkg kristálycukor, 12 dkg margarin. Elkészítés: Ezeket összekeverjük, majd hozzáadunk 30 dkg sima lisztet, 1 csomag sütőport, 1 csomag vaníliás cukrot, 1 púpozott evőkanál fahéjat; habosra keverjük, és végül 5 nagy alma reszelve levével együtt....

—————

Belga almás

  Hozzávalók: 27 dkg cukor 6 tojás sárgájával kikeverve, 20 dkg rétesliszt, fél csomag sütőpor, 18 dkg olvasztott vaj hozzákeverve, majd belekeverni a 6 tojás fehérjét, amit kevés citrommal habbá verünk.  Elkészítés: Tepsibe öntjük, tetejét fahéjjas cukorral megszórjuk és a...

—————

Flambírozott almás lepény

  Hozzávalók: 27,5 dkg liszt, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 tojás, 1 kg savanykás alma, 2 db citrom, 5 dkg mogyoró, 1 dkg őrölt fahéj, 1 dkg vaníliás cukor, 5 g őrölt szegfűszeg, 8 dkg őszibarackoz, Calvados vagy jó minőségű konyak a flambírozáshoz. Elkészítés: A lisztet egy...

—————

Habos almás krémes

Tészta: 50 dkg liszt, 20 dkg RÁMA, 15 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, 1 sütőpor, pici tej. A rámát a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tojássárgájával elkevert sütőport, majd beledolgozom a lisztet. A tésztát 3 részre osztom, elnyújtom. 1 tésztát megsütök. A 2. lapot zsírozott,...

—————

Könnyű almás desszert

  Hozzávalók: 3 db alma, 10 db babapiskóta, 4 dkg vaj, 3 tojásfehérje, 7 és 5 dkg cukor.  Elkészítés: Az almát meghámozzuk, cikkelyre vágjuk és cukros vízben félpuhára főzzük. A tűzálló vízben félpuhára főzzük. A tűzálló edényt kivajazzuk, az aljára helyezzük a babapiskótát és a...

—————

Lengyel almás lepény

  Hozzávalók: 20 dkg puha vaj, 25 dkg cukor, 1 vaníliarúd, 3 tojás, 4 evőkanál tej, 22,5 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 2 teáskanál sütőpor, 10 dkg mazsola, 3 evőkanál rum, 75 dkg savanykás alma, fél citrom, fél teáskanál őrölt fahéj, 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg, 10 dkg darált...

—————

Mesealmás

  Hozzávalók: 4 alma, 3 tojás, 8 evőkanál kristálycukor, 15 dkg darált dió, 1,5 tasak sütőpor, 10 evőkanál liszt, 5 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja. A mázhoz: 10-10 dkg vaj és porcukor, 2 evőkanál kakaó. Elkészítés: A meghámozott almát apróra reszeljük. A tojásokat a...

—————

Mézes-almás rizs

  Hozzávalók: 1,5 dl rizs, 5 dl tej, 2 savanykás alma, 2 evőkanál sárgabaracklekvár, 3 tojás, 6 evőkanál méz, 5 dkg darált dió, 2 dl tejföl, csipetnyi só, a tepsihez vaj és zsemlemorzsa.  Elkészítés: Egy kisebb, szögletes tepsit vajjal kikenünk, és zsemlemorzsával behintünk. A...

—————

Olga almás

Olga almás
  Olcsó volt most az alma, és találtam egy finomnak tűnő receptet a kipróbált receptek oldalon (margit2.hu), gondoltam én is kipróbálom. Annyiban másképp készítettem, hogy az almákat kevés gyümölcscukor és fahéj keverékében megforgattam, valamint a cukor helyett gyümölcscukrot...

—————

Reszelt almás süti

  Hozzávalók:  6-7 db alma (reszelve), 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 csomag sütőpor, 1 db tojás, 2-3 kávéskanál fahéj. Elkészítés: A margarint felolvasztjuk, hozzákeverjük a reszelt almát és a többi anyagot. Előmelegített sütőben, kivajazott, lisztezett...

—————

Spanyol almás sütemény

  Hozzávalók: 3 tojás, 25 dkg liszt, 25 dkg cukor, 1 csésze tej, 1 csésze olaj, 1 csomag sütőpor, kevés citromlé, alma. Elkészítés: A tojás sárgákat elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a tejet, az olajat, a sütőport és a citromlevet. Óvatosan belekeverjük a keményre...

—————