Almás sütemények
Almás kenyér
Tészta:
30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 25 dkg méz, 1 evőkanál olaj, 2 kávéskanál fahéj, 1 rumaroma.
Kell még a tésztába:
0,5 kg reszelt alma, 10 dkg vágott dió, 5 dkg mazsola.
Elkészítés:
A tésztához valókat (liszt, sütőpor, méz, olaj, fahéj, rumaroma)...
—————
Almás krémes
A tésztához: 1,5 kg alma, 8 tojás, 18 dkg porcukor, 3 evőkanál víz, 20 deka liszt, 1
/2 csomag sütőpor, 1 evőkanál kakaó
A krémhez: 1 /2 1 tej, 2 csomag vaníliás pudingpor, 25 dkg vaj, 18 deka porcukor,
1 tortabevonó
Alufóliával kibélelt tepsibe 1,5 kg almát szorosan egymás mellé...
—————
Almás sütemény
Hozzávalók: 20 dkg cukor, 2 tojás, 20 dkg reszelt alma, késhegynyi fahéj, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor.
Elkészítés:
20 dkg cukrot kikeverünk 2 db egész tojással. Ez után 20 dkg reszelt almát, késhegynyi fahéjat, 25 dkg lisztet, 1 csomag sütőport adunk hozzá. Kizsírozott kisebb...
—————
Almás szelet
Hozzávalók: 1 evőkanál zsír, 2 egész tojás, 40 dkg cukor, 40 dkg reszelt alma,
10 dkg darált dió, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 40 dkg liszt.
Elkészítés:
A zsírt a tojásokkal és a cukorral habosra keverjük. Ezután hozzákeverjük az almát, a diót, a vaníliás cukrot...
—————
Almás túrós sütemény
Hozzávalók:
Az omlós tésztához:
25 dkg liszt, 10 dkg cukor, csipet só, 12 dkg hideg vaj.
A töltelékhez:
50 dkg félzsíros tehéntúró, 1 csomag vaníliás pudingpor, 10 dkg cukor, 3 tojás, 2 dl tejszín, 5 dkg mazsola, 50 dkg savanykás alma.
Elkészítés:
A lisztet a cukorral, a...
—————
Almás vagy meggyes lepény
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 15 dkg vaj és zsír felesen, 4 tojás sárgája, pici só, tejföl vagy tej, 2 dkg élesztő, fahéj, 20 dkg cukor.
Elkészítés:
A meggyúrt tésztát kinyújtjuk és meghintjük zsemlemorzsával. A cukorral összekevert almát kinyomkodva a tésztára tesszük, majd fahéjjal...
—————
Almás-banános lepény
Hozzávalók:
1 csomag vaníliás cukor, 1 "kistálnyi" liszt, 1-2 egész tojás, 1 evőkanál kristálycukor, 1 reszelt alma, 1 banán felkarikázva, kb. 2 dl tej, egy csepp olaj a sütéshez
Elkészítés:
Palacsintasütőben sütjük kis ideig mind a két felét (a tésztát merőkanállal mérjük ki).
—————
Almás-habos
Hozzávalók:
Tészta:
37 dkg liszt, 16 dkg margarin, 4 tojássárgája, 1 dkg élesztő, késhegynyi sütőpor, csipetnyi só, 1 púpozott evőkanál porcukor, 1-2 evőkanál tejföl.
Töltelék:
1,5 kg alma. Hab: 4 tojásfehérje, 20 dkg porcukor.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,...
—————
Almás-vaníliás szelet
Hozzávalók:
1 kg alma, 40 dkg kristálycukor, 3 csomag vaníliás pudingpor, 40 dkg négyzet alakú háztartási keksz, 12,5 dkg margarin, 20 dkg étcsokoládé, 3 dl hideg víz.
Elkészítés:
A meghámozott és magházától megtisztított almát feldaraboljuk, majd a cukorral sűrűre főzzük. A...
—————
Ausztrál almás piskóta
Hozzávalók:
3 egész tojás, 30 dkg kristálycukor, 12 dkg margarin.
Elkészítés:
Ezeket összekeverjük, majd hozzáadunk 30 dkg sima lisztet, 1 csomag sütőport,
1 csomag vaníliás cukrot, 1 púpozott evőkanál fahéjat; habosra keverjük, és végül
5 nagy alma reszelve levével együtt....
—————
Belga almás
Hozzávalók:
27 dkg cukor 6 tojás sárgájával kikeverve, 20 dkg rétesliszt, fél csomag sütőpor, 18 dkg olvasztott vaj hozzákeverve, majd belekeverni a 6 tojás fehérjét, amit kevés citrommal habbá verünk.
Elkészítés:
Tepsibe öntjük, tetejét fahéjjas cukorral megszórjuk és a...
—————
Flambírozott almás lepény
Hozzávalók:
27,5 dkg liszt, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 tojás, 1 kg savanykás alma, 2 db citrom, 5 dkg mogyoró, 1 dkg őrölt fahéj, 1 dkg vaníliás cukor, 5 g őrölt szegfűszeg, 8 dkg őszibarackoz, Calvados vagy jó minőségű konyak a flambírozáshoz.
Elkészítés:
A lisztet egy...
—————
Habos almás krémes
Tészta: 50 dkg liszt, 20 dkg RÁMA, 15 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, 1 sütőpor, pici
tej.
A rámát a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tojássárgájával elkevert
sütőport, majd beledolgozom a lisztet. A tésztát 3 részre osztom, elnyújtom. 1
tésztát megsütök. A 2. lapot zsírozott,...
—————
Könnyű almás desszert
Hozzávalók:
3 db alma, 10 db babapiskóta, 4 dkg vaj, 3 tojásfehérje, 7 és 5 dkg cukor.
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, cikkelyre vágjuk és cukros vízben félpuhára főzzük. A tűzálló vízben félpuhára főzzük. A tűzálló edényt kivajazzuk, az aljára helyezzük a babapiskótát és a...
—————
Lengyel almás lepény
Hozzávalók:
20 dkg puha vaj, 25 dkg cukor, 1 vaníliarúd, 3 tojás, 4 evőkanál tej, 22,5 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 2 teáskanál sütőpor, 10 dkg mazsola,
3 evőkanál rum, 75 dkg savanykás alma, fél citrom, fél teáskanál őrölt fahéj,
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg, 10 dkg darált...
—————
Mesealmás
Hozzávalók:
4 alma, 3 tojás, 8 evőkanál kristálycukor, 15 dkg darált dió, 1,5 tasak sütőpor, 10 evőkanál liszt, 5 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja. A mázhoz: 10-10 dkg vaj és porcukor, 2 evőkanál kakaó. Elkészítés:
A meghámozott almát apróra reszeljük. A tojásokat a...
—————
Mézes-almás rizs
Hozzávalók:
1,5 dl rizs, 5 dl tej, 2 savanykás alma, 2 evőkanál sárgabaracklekvár,
3 tojás, 6 evőkanál méz, 5 dkg darált dió, 2 dl tejföl, csipetnyi só, a tepsihez vaj és zsemlemorzsa.
Elkészítés:
Egy kisebb, szögletes tepsit vajjal kikenünk, és zsemlemorzsával behintünk. A...
—————
Olga almás
Olcsó volt most az alma, és találtam egy finomnak tűnő receptet a kipróbált receptek oldalon (margit2.hu), gondoltam én is kipróbálom. Annyiban másképp készítettem, hogy az almákat kevés gyümölcscukor és fahéj keverékében megforgattam, valamint a cukor helyett gyümölcscukrot...
—————
Reszelt almás süti
Hozzávalók:
6-7 db alma (reszelve), 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 csomag sütőpor, 1 db tojás, 2-3 kávéskanál fahéj.
Elkészítés:
A margarint felolvasztjuk, hozzákeverjük a reszelt almát és a többi anyagot. Előmelegített sütőben, kivajazott, lisztezett...
—————
Spanyol almás sütemény
Hozzávalók:
3 tojás, 25 dkg liszt, 25 dkg cukor, 1 csésze tej, 1 csésze olaj,
1 csomag sütőpor, kevés citromlé, alma.
Elkészítés:
A tojás sárgákat elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a tejet, az olajat, a sütőport és a citromlevet. Óvatosan belekeverjük a keményre...
—————
Tételek: 1 - 20 ból 20