Vitaminok

A-vitamin

  A vitamin (Retinol, Axeroftol ,Retinolacetát) Már ókorban már az egyiptomiak és a görögök is felismerték, hogy egyes táplálékok elfogyasztásának gyógyító hatása van az...

—————

B1, B2, B6, B12,- vitaminok

  B1-vitamin (tiamin) A szénhidrátok és alkohol lebontásához nélkülözhetetlen. Bőségesen tartalmazza a máj, a barna kenyér, a gabonafélék, a hüvelyesek és az élesztő.  Javasolt napi...

—————

C-vitamin

  Tulajdonságok A C-vitamin hatásának jelentős része azon a tulajdonságán nyugszik, hogyredukálószerként működik. Ezáltal az aszkorbinsav reakcióba lép a károsító elemekkel,...

—————

D-vitamin

  A D-vitamin a szervezet saját védekezőrendszerét nemcsak a tipikus fertőző betegségek ellen erősíti, mint a megfázások, influenza vagy tüdőgyulladás, hanem...

—————

E-vitamin

    napraforgóolaj, tökmagolaj, a mogyoró, a mandula, a dió, a gabonacsírák, az állati eredetű ételek közül a máj, a tojás és a hús tartalmaz E-vitamint. Általában a...

—————

H-vitamin.

  H vitamin A B-vitamin csoport tagja, és más B-vitaminokhoz hasonlóan az élelmiszerekben található fehérjék, szénhidrátok és zsírok lebontásában játszik szerepet, amelyekből...

—————

K-vitamin

  K vitamin A K-vitamin zsírban oldódó vitamin, gyakran használt másik neve a phillokinon, amely egyben előfordulására is utal (philum = levél). A D-vitaminhoz hasonlóan két...

—————

P-vitamin.

  P vitamin (Rutin) A rutin a bioflavonoidok közé tartozó sárga festékanyag. A P-vitamin segíti a C- vitamin felszívódását és megvédi az oxidációtól. Erősíti a...

—————

Q10

  A Q10 egy olyan enzim, ami alapvető a sejt energiatermelésének folyamatában, egyfajta létfontosságú katalizátor, ami egyes biokémiai folyamatokat felgyorsít vagy...

—————