Élelmiszerekről

Az ősi csodaszer: az almaecet

Az ősi csodaszer: az almaecet
Bizonyára Te is ismersz olyan recepteket, praktikákat, melyeket az édesanyád vagy a nagymamád osztott meg veled. Az én tarsolyomban is akad néhány ilyen, ezek közé tartozik az almaecet. A...

—————

Banán

Banán
A banán a világ legnépszerűbb és felhasználását tekintve is a legsokoldalúbb gyümölcse. Megfőzhetjük, leturmixolhatjuk, nyersen elfogyaszthatjuk. Ráadásul ez a kis sárga gyümölcs számos módon...

—————

Cukrokról, édesítőkről

Cukrokról, édesítőkről
Mit eszünk valójában? 1. rész Mit eszünk valójában? 2. rész

—————

Gyömbér

Gyömbér
A gyömbér felpezsdít  A Nyugaton leginkább az émelygést oldó hatásáról ismert  gyömbér valószínűleg a leghosszabb idő óta folyamatosan  gyógyászati célokra alkalmazott növény a...

—————

Hajdina

Hajdina
  Bár a keserűfű-félék családjába tartozik, mégis a gabonafélékhez sorolják, hiszen barnás-feketés terméshéjjal borított, három-élű, legömbölyített gúla alakú szemtermését a búzához hasonlóan...

—————

Köles

Köles
  A köles a legtáplálóbb gabonaféle, amelynek fogyasztása a kenyérgabonák megjelenésével Európában erősen visszaszorult – ám Ázsiában és Afrikában napjainkban is fontos élelmiszer. Főleg...

—————

Milyen hatásai vannak a diónak?

Milyen hatásai vannak a diónak?
Rák és szívbetegségek: a diófélék fogyasztásán múlhat a kisebb kockázat? Aki rendszeresen fogyaszt dióféléket, annál csökken a valószínűsége, hogy...

—————

Mit kell tudni a tojásról?

Mit kell tudni a tojásról?
Milyen tojásokat eszünk? Az ősember valószínűleg nem válogatott a tojások között, azonban az idők folyamán alakult a különféle állatok tojásaihoz való viszonyunk, és lassan kikristályosodott,...

—————

Mit kell tudni a vízfogyasztásról?

Mit kell tudni a vízfogyasztásról?
  A megfelelő időben fogyasztott víz maximalizálja az emberi test működését   2 pohár víz rögtön felébredés után segíti a belső szervek működését. 1 pohár víz 30 perccel az...

—————

Paprika

Paprika
A páratlan magyar paprika Sokat tudunk róla és mégis olyan keveset. Európába Kolumbusz Kristóf hozta, de nem a Santa Marián, mert az elsüllyedt a hosszú úton, hanem egyik kísérő hajóján. Olcsó...

—————

Paradicsom

Paradicsom
A paradicsom a világon az egyik legelterjedtebb zöldség, saláták, szendvicsek elengedhetetlen alapanyag. Most azonban japán kutatók találtak egy olyan vegyületet a paradicsomban, mely...

—————

Rizs (barna)

Rizs (barna)
Barna rizs - hosszú élet  A fehér rizs barnarizsként kezdi pályafutását. Amint azon­ ban a külső burkát, a rizskorpát lehántolják, nem sok tápanyag  marad benne. A kínai orvosok...

—————