A terítés művészete

Ha vendégeket várunk, vagy ünnepi ebédre várjuk a család tagjait, lépjünk ki a megszokott hétköznapi egyszerűségből és adjuk meg a módját, (ha csak nem kerti partit rendezünk) vegyük elő a legelegánsabb abroszt, a legelegánsabb étkészletet és evőeszközöket. Ezzel is nyomatékot adhatunk annak, hogy fontos ez a találkozás. 

 


A terítés kellékei

A terítő.

A terítő.
  Lehet vászon, damaszt, selyemdamaszt, selyem, fő, hogy összhangban álljon az eseménnyel, anyagában-színében harmonizáljon a többi darabbal. Feltűnően elegáns, ha az egyszínű...

—————

Az étkészlet.

Az étkészlet.
Izléses a mintás készlet - sima terítő együttese vagy fordítva. Mély tálban tesszük asztalra a levest, de a betéteket (zöldség, tészta, leveshús, velőscsont) külön kis tálkákba rakjuk. A...

—————

A poharak.

A poharak.
Poharak Nem kell valamennyi poharat felhasználnod, ha el akarod kápráztatni vendégeidet. Néhány jól megválasztott pohár megteszi a hatást: végy vörös- és fehérborosat, egy vizespoharat és...

—————

Evőeszközök

Evőeszközök
A kést a tányér jobb oldalára tegyük, élével a tányér felé fordítva. A villa helye az ellenkező oldalon van, s hegyével felfelé néz. A kanalat vagy a kés mellé, vagy a tányér elé tesszük, mellé pedig...

—————